• Oppskrifter
  • Artikler
  • Om NORD
  • Abonnement
  • Annonsere
Menu

MATMAGASINET NORD

Street Address
City, State, Zip
Phone Number
Det Nordiske Matmagasinet

Your Custom Text Here

MATMAGASINET NORD

  • Oppskrifter
  • Artikler
  • Om NORD
  • Abonnement
  • Annonsere

Terte med pasjon-sitronkrem

October 20, 2017 Christine Sunde
TaeRTE-MED-PASSION-CITRONCREME.jpg

Pasjonsfrukt og sitron smaker nydelig sammen. Personlig synes jeg pasjonsfrukten er undervurdert, den har jo den mest fantastiske, eksotiske, aromatiske søt-syrlige smak. Det er bare hula-hula skjørtet som mangler!

Til 8 personer

Pasjon-sitronkrem

  • 2 usprøytede sitroner, revet skall
  • 3 modne pasjonsfrukter, saften og fruktkjøttet
  • 1 ¼-1½ dl sitronsaft
  • 200 g sukker
  • 1 ss mel
  • 125 g usaltet smør
  • 5 store eggeplommer eller 3 begre pasteuriserte plommer
  • 1 knivsodd salt

Mørdeig

  • 125 g kaldt smør
  • 200 g hvetemel
  • 70 g melis
  • 1 stor eggeplomme
  • eventuelt 1 ss iskaldt vann

I kjøkkenmaskin: Ha i det kalde smøret med mel og melis, og hakk til det ligner rasp. Ha i eggeplommen og kjør et par sekunder til deigen begynner å samle seg. (Ha i vannet hvis det er vanskelig å få deigen til å samle seg. ) Hell deigen ut på benken og samle den til en jevn deig med hendene.                                                                                                                                      Manuelt: Skjær smøret i mindre terninger og smuldre det med melet til det begynner å klumpe seg litt sammen. Tilsett melis og eggeplomme og elt deigen sammen. La deigen hvile i kjøleskapet i 30-45 minutter før du ruller den ut og trykker den ned i en godt smurt og lett meldrysset kakeform, helst med løs bunn. Forstek bunnen på 180˚ i cirka 20 minutter til den er gyllenbrun og la den bli avkjølt mens du lager pasjonsfruktkremen.

Riv skallet på sitronene med den fine siden av rivjernet og press ut saften. Ta fruktkjøttet ut av skallet på pasjonsfruktene med en skje. Pisk smør, mel og sukker til det blir kremete, og rør inn eggeplommene, én av gangen. Ha i sitronsaft, -skall og pasjonsfruktkjøttet til slutt. Kremen skiller seg litt, men det gir seg når den varmes opp. Hell blandingen i en gryte og varm opp over svak varme og konstant omrøring. Blandingen vil tykne like før kokepunktet. Hvis du skulle være så uheldig at kremen blir for varm og egget klumper seg, så skynd deg å ta det av varmen, pisk godt og kjør blandingen gjennom en sil med et klede i. Ha kremen på kakebunnen og la stå i kjøleskapet minst en time før servering. Serveres som den er, eller med pisket krem.

Oppskrift: Cecilie Sofie Svensson
Foto: Stine Christiansen/Skovdahl
Publisert i NORD 3-2016

In Bakverk, Dessert
← Tarte TatinHasselnøttkake med brunet smør og whisky-karamellglasur →
Nord_Forsider_4-2018.jpg

Bestill abonnement på Matmagasinet Nord her.
 

300x300-csoaps-banner.gif
GAG_18_NE_Banners_nordmat_300x300.gif
You must select a collection to display.

Vi deler oppskrifter.

Vi deler oppskrifter og nyheter fra Det Nordiske Kjøkkenet.
Registrer deg, og motta nyhetsbrevet vårt når vi har noe godt å melde.

Vi respekterer personvern. Din matlidenskap er trygg hos oss. 

Nordmat.no er utviklet i samarbeid med Pocket AS  © 2015