• Oppskrifter
  • Artikler
  • Om NORD
  • Abonnement
  • Blogg
Menu

MATMAGASINET NORD

Street Address
City, State, Zip
Phone Number
Det Nordiske Matmagasinet

Your Custom Text Here

MATMAGASINET NORD

  • Oppskrifter
  • Artikler
  • Om NORD
  • Abonnement
  • Blogg

Eltefritt vørterbrød

December 21, 2015 Christine Sunde

Nok til 1 brødform

  • 400 g hvetemel
  • 100 g siktet rugmel
  • 1 ts salt
  • ¼ ts nellik, malt
  • ¼ ts tørrgjær
  • 50 g rosiner
  • 3,3 dl vørterøl (en flaske)
  • 0,7 dl mørk sirup
  • 0,5 dl vann

Bland hvetemel, rugmel, salt, nellik, tørrgjær og rosiner i en stor bolle. Hell vørterøl, mørk sirup og vann i et målebeger så det til sammen utgjør 4,5 dl væske. Rør sammen. Hell vørterølblandingen i melblandingen og rør til deigen begynner å henge godt sammen. Dekk den med plast eller lokk og la den hvile på kjøkkenbenken i 12-18 timer.

Hell deigen på et godt melet stykke bakepapir. Brett deigen over seg selv noen ganger og form den til en avlang form.  Dekk en brødform med bakepapir og legg deigen i denne. Dekk til brødformen og la vørterbrødet hvile i ytterligere 2 timer.

Sett brødformen i kald ovn. Sett temperaturen på 220°C og stek i 40 minutter. Brødet skal ha fått fin farge, sprø skorpe og høres hult ut når du banker på undersiden.

La vørterbrødet bli helt avkjølt før du skjærer i det. 

Tekst og foto: Ina-Janine Johnsen www.matpaabordet.no

In Vinter
← Sjokoladeknekk med nøtterPeppernøtter →
Nord_Forsider_1-2018.jpg

Bestill abonnement på Matmagasinet Nord her.
 

300x300-csoaps-banner.gif
GAG_18_NE_Banners_nordmat_300x300.gif
le_creuset_stegegryde_300x300_01_no.gif
You must select a collection to display.

Vi deler oppskrifter.

Vi deler oppskrifter og nyheter fra Det Nordiske Kjøkkenet.
Registrer deg, og motta nyhetsbrevet vårt når vi har noe godt å melde.

Vi respekterer personvern. Din matlidenskap er trygg hos oss. 

Nordmat.no er utviklet i samarbeid med Pocket AS  © 2015