Høybakt oksehjerte med alt det gode til

Til 4 personer

 • 1 oksehjerte
 • 1 kg høy
 • 1 dl salt
 • 1 dl brunt sukker
 • 3 liter vann
 • litt rosmarin
 • 6 fedd vill hvitløk med bunn og topp brønnkarse til servering, renset

Bland vann, salt og brunt sukker. Rens hjertet for store sener, og la det ligge i laken i 12 timer. Fukt høyet lett, og pakk det rundt hjertet. Stekes i ovnen under lokk i 12 timer ved 75°C. Ved servering skjæres kjøttet i skiver og stekes på en varm panne med vill hvitløk, litt rosmarin og smør.

Brent løk

 • 4 salatløk, delt i to
 • 2 ss olje
 • 1⁄2 dl vann, kokt
 • 50 g smør
 • 1 ss Herslev malteddik

Ha olje og halve løk i en panne, skru varmen helt opp og stek dem sorte. Legg dem deretter i en skål, dekk med husholdningsfilm og la dem stå i 20 minutter. Deretter er de klare for å deles i båter. Ved servering varmes de opp i kokt vann pisket sammen med smør og malteddik.

Foto: Stine Christiansen
Oppskrift: Martin «Guf» Becker Rasmussen, Lokal Kærlighed - Rødvig, Danmark