Norge til Mexico

Verdenskjøkkenet er høyst levende, og toppkokkene bruker mye tid på å dele kunnskap, lære om  råvarer fra hverandres verdensdeler og utvikle ideer sammen. - Det nyter vi andre godt av. 

BIG BANG
Esben Holmboe Bang er den  innovativ unge danske kokken som trodde på muligheten for å lage bærekraftig gourmetmat. Hans restaurant MAAEMO fikk 2 Michelinstjernr etter bare 15 måneders drift. Her skaper Esben og kokketeamet hans fantastiske smaksopplevelser basert på det beste og reneste du finner av norske råvarer. En kveld hos Maaemo er,  etter min mening, på nivå med å oppleve den beste livekonserten med favorittbandet ditt! Foto: Tommy Andresen for NORD

I denne uken har kjøkkensjef/gründer Esben Holmboe Bang (32) fra restaurant Maaemo** i Oslo gjesteopptreden hos kjøkkensjef Jorge Vallejo i restaurant Quintonil i Mexico City. Restauranten er ranket som den 10. beste i  Latin Amerika, og nummer 35 i verden.

Den unge danske kjøkkensjefen startet Maaemo sammen med den finlandssvenske sommelieren Pontus Dahlström og den norske Kolonihagen-eieren Jon-Frede Engdahl i 2011. Holmboe Bang er ranket blant de 15 mest innflytelsesrike kokkene i det neste tiåret (Elite Traveler Magazine).

Eventet har vært planlagt siden de to toppkokkene møtte hverandre i London i fjor, og raskt bestemte seg for å gjøre noe sammen. Det er nok ikke nødvendig å nevne at billettene er utsolgt for lengst. 

ROOM WITH A VIEW
Vinduet i Esben Holmboe Bangs testkjøkken er en effektiv notisblokk, med utsikt mot Barcode-distriktet i Bjørvika i Oslo.
Foto: Tommy Andresen for NORD