Lokale helter

NORD-redaksjonen har kontor i Kulturbyen på Fornebu, med utsikt rett bort til det gamle flytårnet. Jeg fløy hit fra Bergen på den siste dagen for mange år siden, og elsker installasjonene med flyplasslyder i Nansenparken rett utenfor. 


Vi har begynt å få «våre» steder i nærområdet. Vi spiser gjerne burgere og blåskjell på Sjøflyhavna Kro, og for en stund siden oppdaget vi «The Local» i nye Fornebuporten rett ved Telenor Arena.

Espen Grannes og Andreas Larun Schlenk svinger grytene på The Local. 

Vi er i de nye hovedkontorene til Aker Solutions, og det eneste jeg visste om dem var vel egentlig at de snart skal omgis av mitt favorittprosjekt for tiden; Magne Furuholmens skulpturpark, verdens største av en enkeltstående kunstner siden Vigelandparken. 

Kompass kantinegruppe har hatt oppgaven med å skulle sørge for tiltalende mat og drikke til ansatte, gjester og lokale beboere, og helst gi dem lyst til å komme flere ganger. 
Her finner du steinovnsbakeri med boller, brød og pizza. Baren på den andre siden av restauranten innbyr til hyggelige møter, også litt ut over kvelden, og restauranten byr på lekre og ujålete rettert til en god pris. 
De som har innredet lokalene har også brukt huet og sørget for mindre soner i både møbler og belysning, nordisk lys stil, og litt kjøpmannsaktig gammeldags hygge med delikatessedisk hvor du kan kjøpe med deg godsakene hjem. 

Tommel opp. - Nå venter vi bare på skulpturene.