Til 4 personer
- 1 hel kylling, kalkun, and eller fasan
- 6 hele epler
- 3 dl tørr sider
- 100 g smør
- 4 løk, halve
- 1 ss brunt sukker
- 2 laurbærblader
Ha alt i en gryte og sett i ovnen på 170 grader. Hvor lang tid avhenger av type fugl du bruker: Kylling tar 45 minutter, kalkun eller and 1,5 time, og fasan 35 minutter.
Øs væsken i gryta over fuglen et par ganger i løpet av steketiden. Bonusinfo: Det er en god idé å gi de store fuglene en tur under grillelementet i 4 minutter før du tar dem ut av ovnen.
La fuglen hvile i ti minutter før du skjærer den opp. Drikk et godt glass sider til.
(Les artikkelen om slow food for flere gode oppskrifter som denne. Hilsen redaksjonen)
Oppskrift: Martin Becker Rasmussen
Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen
Publisert i NORD 5-2015