• Oppskrifter
  • Artikler
  • Om NORD
  • Abonnement
  • Blogg
Menu

MATMAGASINET NORD

Street Address
City, State, Zip
Phone Number
Det Nordiske Matmagasinet

Your Custom Text Here

MATMAGASINET NORD

  • Oppskrifter
  • Artikler
  • Om NORD
  • Abonnement
  • Blogg

Hel fugl med epler og cider

December 7, 2016 Christine Sunde

Til 4 personer

  • 1 hel kylling, kalkun, and eller fasan
  • 6 hele epler
  • 3 dl tørr sider
  • 100 g smør
  • 4 løk, halve
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 laurbærblader

Ha alt i en gryte og sett i ovnen på 170 grader. Hvor lang tid avhenger av type fugl du bruker: Kylling tar 45 minutter, kalkun eller and 1,5 time, og fasan 35 minutter.

Øs væsken i gryta over fuglen et par ganger i løpet av steketiden. Bonusinfo: Det er en god idé å gi de store fuglene en tur under grillelementet i 4 minutter før du tar dem ut av ovnen. 

La fuglen hvile i ti minutter før du skjærer den opp. Drikk et godt glass sider til.

(Les artikkelen om slow food for flere gode oppskrifter som denne. Hilsen redaksjonen)

Oppskrift: Martin Becker Rasmussen
Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen
Publisert i NORD 5-2015

← Kaldhevet surdeigspizza med krem, ost, spinat og soppNorskoni →
Nord_Forsider_1-2018.jpg

Bestill abonnement på Matmagasinet Nord her.
 

300x300-csoaps-banner.gif
GAG_18_NE_Banners_nordmat_300x300.gif
le_creuset_stegegryde_300x300_01_no.gif
You must select a collection to display.

Vi deler oppskrifter.

Vi deler oppskrifter og nyheter fra Det Nordiske Kjøkkenet.
Registrer deg, og motta nyhetsbrevet vårt når vi har noe godt å melde.

Vi respekterer personvern. Din matlidenskap er trygg hos oss. 

Nordmat.no er utviklet i samarbeid med Pocket AS  © 2015