Pappas beste Vongole med grønnkål

Til 4 personer

Bytt ut flatpersillen med grønnkål og lag strandbar på balkongen.

  • 500-1000 g hjerteskjell
  • 500 g spaghetti
  • 500 g grønnkål, renset og grovhakket
  • 2 fedd hvitløk, skrelt
  • 200 g cherrytomater
  • 1/2 rød chili, renset og finhakket
  • 2 dl hvitvin
  • 1 ss sukker
  • salt og pepper
  • litt olje til steking

Kok opp vann til pasta. La skjellene ligge i lettsaltet kaldt vann i minst 20 minutter, helst mer, for å bli kvitt mest mulig sandrester. De skjellene som ikke lukker seg ved et lite kakk på utsiden kan du kaste. Finhakk hvitløken og del tomatene. Rens bort stilkene på grønnkålen og hakk den i små biter. Du kan gjerne forvelle dem i et minutt i kokende vann først, hvis du har tid til det.

Ha litt olje i wok eller en stor jerngryte. Ha i hvitløk og fres til den begynner såvidt å bli gyllen. Ha i grønnkålen, la frese (mens du rører litt) til den får farge. Deretter har du i hvitvin, sukker og chili, og legger på lokket. La det småkoke i fem-ti minutter. Ha samtidig spaghettien i kokevannet. Skru opp varmen på grønnkålen og ha i skjellene. Legg på lokk og la det dampe til skjellene har åpnet seg. Sil av pastavannet når spaghettien er al dente. Hell skjell og grønnkål over pastaen. Smak til med salt og grovmalt pepper.

Foto: Marte Garmann
Oppskrift: Per Asbjørn Risnes Jr.