Tiur i sider

Til 4 personer

  • 1 tiur
  • 100 g persillerot
  • 100 g gulrot
  • 4 banansjalottløk
  • 1 hel hvitløk
  • 4 kvister timian
  • 2 laurbærblad
  • 2 ss økologisk smør fra Røros
  • 1 flaske stille Liersider fra Egge gård
  • 4 ss bladpersille, finhakket

Flå fuglen. Skjær eller klipp av vinger, lår og hals. Ta ut innmaten og spar det til å koke kraft. Klipp av ryggbeinet så bare brystene sitter igjen på skroget. Skrell rotgrønnsakene og løken og kutt dem i mindre biter. Salte brystene og stek dem på skroget med litt smør på lav varme. Tilsett grønnsakene, timian og laurbærblad og stek videre i 5 minutter. Hell i sideren, legg på lokk og la det koke på lav varme til brystene har en kjernetemperatur på 55˚C. Skjær brystene fra beinet og skjær dem i tynne skiver på skrå. Salt og server med buljongen og persillerotmosen.

Foto: Jimmy Linus
Oppskrift: Lars Laurentius Paulsen og Tobias Osberg på jakt i Lier ved Drammen