Stekt hummer med marinert råkost og skalldyrskum

Til 4 personer

  • 1 hummer på ca 550 g, kokt til steking 
  • 70 g smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 kvister timian
  • salt og nykvernet pepper
  • fersk sitron

Kok hummeren til steking før du avkjøler den og skreller den. Dette gjøres som på en reke, men det er mye hardere. Bruk hansker. Kloen kakkes med en kniv slik at den får en sprekk og kan brekkes opp. Ta ut innholdet og vær nøye med å få ut midtbeinet i kloen. Det er ikke spiselig. Hummeren stekes så i en panne ved middels varme med litt nøytral olje, hvitløk og timian. Når hummeren har fått en fin stekeskorpe tilsettes smøret. Etter litt steking har du en god skje med smør i pannen. Øs over hummeren med det smeltete smøret slik at alle smakene trekker inn i hummeren. Press over litt sitron før servering.

Foto: Veslemøy Vråskar
Oppskrift: Thomas Tokerød Pettersen, Kulinarisk Akademi Mathallen