Dampede blåskjell med hvitløkskull og spinat

Til 4 personer

  • 800 g ferske blåskjell, renset
  • 100 g smør
  • 2 dl hveteøl eller hvitvin
  • 2 store forkullede hvitløksfedd, pulverisert (se egen oppskrift)
  • 200 g spinat
  • 2 mellomstore gulrøtter, i terninger

Sett en stor, høy gryte på kokeplaten på god varme. Når gryten er varm har du i spinat, gulrøtter og smør. Sautér lett i 2 minutters tid. Ha i hvitløk, øl eller vin, brent hvitløkspulver og blåskjell. Rør godt rundt og ha på lokk. Damp skjellene i cirka 3 minutter, til de åpner seg. Kast skjell som ikke er åpnet.  Ta av lokket, rør rundt og server straks.

Forkullede hvitløksfedd, pulver

Bak hvitløksfedd uten skall i ovnen på 300°C i 45 minutter. Blend dem til pulver. Dette pulveret smaker også godt som dryss til retter med ovnsbakt fisk, og til å rulle fisk i før du skal steke den. Det gir en touch av BBQ-smak. 

Foto: Stine Christiansen
Oppskrift: Martin "Guf" Becker Rasmussen, Lokal Kærlighed - Rødvig, Danmark