Texas, Bolina og Bananen

Det er alltid nok å ta seg til når man driver forlag og skal lage Nordens tøffeste matmagasin, og jeg har nok en tendens til å si ja litt for ofte.
Strengt tatt er det vel meg som er sjefen i NORD, men jeg har heldigvis Ina redaksjonssjef som kan piske- og bosse meg litt også. 
Ina er superstreng med tiden min og hvor mange avtaler jeg kan ha. Jeg «får lov» til litt her og litt der, men ikke for mye. -Jeg skal jo først og fremst produsere magasin, og ikke nødvendigvis jobbe 24/7. Men, jeg trenger å orientere meg og hente inspirasjon, og det får jeg både på ærfugljakt i kajakk, på kaffebar, på butikkrunde, på skogtur og på høye hæler med et glass vin i labben. 
Her i bloggen vil jeg ta deg med både hit og dit. - Denne gangen litt lokal inspirasjon:

Howdy

Texas BBQ på Stabekk i Bærum er gøy!
For oss som bor i nærheten er dette en kjærkommen mulighet for «kjapt, godt og billig med unga». Ny læring, mye humor, servicen sitter som en kule, og det var rett og slett gøy å spise der. Personalet er i hovedsak amerikanere, og som nordmann ble jeg først litt flau og keitete, før jeg ble litt cowboy og helt komfortabel. Baby back ribs'ene smakte fortreffelig. Hit skal vi igjen. 
- Say HOWDY on your way out.

Ja til tøffe gründerdamer og Texas i Norge!

#bolinabolina

Vi alle farget av nærmiljøet vårt, og jeg har rett og slett vært «dip dyed» av godtebutikken Bolina på Stabekk siden jeg oppdaget den for m a n g e år siden. Søstrene Hanne og Cathrine Borge er tredje generasjon som driver den tidligere jernvarehandelen .
Bolina er et Mekka for alle som er interessert i bolig, livsstil, klær, interiør, design, mat og møbler  - og for meg, som er i overkant interessert i all of the above. Kvalitet og humor, hurra! Dette er mitt inspirasjonsunivers, stedet jeg besøker for å få ro, hente godtanker og glede, kjenne på stoffer og strikkekvaliteter, digge former, farger og teksturer og se hva som gjelder.
 

Bananen

Dere som bor på Østlandet, eller som har kjørt inn til Oslo fra den «riktige» siden (- altså E18 sydfra - jeg kommer jo fra Nøtterøy...) for noen år siden, husker sikkert Bananen på toppen av bygningen omtrent der Color Line ligger nå.
Vi som bor på Høvik er så heldige at vi har fått den. Ja, nesten da. «Bananen» er blitt et kjent landemerke, og er en del av den permanente utstillingen til Henie Onstad Kunstsenter. Vi kan se den hver gang vi går tur. Bananen er gøy. 

Den siste uken har jeg også drukket kaffe med Esben Holmboe Bang på Maaemo, spist elg og drukket Amarone i skogen ved Kleivstua i Hole og vært på fabelaktig åpningsfest av restaurant Vaaghals med hele bøtteballetten av Gutter på tur, matkjendiser, restauratører og spennende artister. Mer fra dette kommer før du aner det.  

Fin fredag!
Håper du får en super helg med masse inspirasjon. Her på Østlandet er det definitivt innevær, og god anledning til å nyte bordets gleder med familie og venner. Skal du braisere? Bake? Brygge? Det er gøy å gjøre noe nytt, og vi i NORD håper vi kan inspirere deg, både her og i papirutgaven. Hvis du går inn i lenken og tegner abonnement nå, får du neste utgave rett hjem i kassa i slutten av november, og vi får enda litt mer forutsigbarhet hver gang abonnentene blir flere. - En super gave er det også!

Smil fra Anya redaktør