Ikke vær lat, lag skikkelig mat!

Jeg venter på å få NORD tilbake fra trykkeriet. Like spennende hver gang. Det er gøy å se gjennom bilder og artikler. Jeg er sliten etter noen sabla intense uker, og liker å bruke litt tid på å digge det vi har brukt så lang tid på - før det blir sluppet «fri».

Neste utgave av NORD er full av glede, flotte folk og masse deilig mat og drikke.
Litt humor og litt alvor - mye å lese og mye inspirasjon. - Hva har kokkene under skjorta? Hvor bruker de avfall som gourmetmat? Lakris til middag? Mat, vin, ølbrygging og spennende steder.

Jeg vil gjerne at NORD skal være en inspirasjon til å bruke huet, i dobbel forstand. - Bruk odde utskjæringer og lag enklere og bedre mat - fra bunnen, - av skikkelige råvarer. 

DU kaster ca 25% av maten du kjøper, altså én av fire bæreposer!
Vi er blitt en bortskjemt biff- og filetnasjon som bare spiser 11% av kjøttet fra oksen  - resten går i kverna. Ikke vil vi betale for maten heller - men sutrer over matpriser i eninga - og løper etter superdupertilbud, megapakninger og 3 for 2. 

Mas på kjøpmannen, slik at du til slutt får et akseptabelt utvalg av bærekraftige produkter i nærbutikken din. Fortell og forklar vennene dine hvor viktig dette er. - Ikke vær lat, lag skikkelig mat! Sett maten i stekeovnen eller på kokeplaten om morgenen, så er den ferdig når du kommer fra jobb. Lær deg det bestemoren din kunne - du får det morsommere, sparer penger, og lager mye bedre mat. - Inviter noen på middag. Naboen som du ikke kjenner, en vennefamilie, svigermor eller en god venn. Ikke lag noe fancy, bare helt enkel hverdagsmat. JA til hyggeligere hverdager!

La oss prøve å ikke være så utrolig travle hele tiden! Tidsklemma har tatt helt av jo!
 - Jeg sitter i glasshus med syltynne vegger, men dette skal være mitt mantra for vinteren:
Leve NÅ!

Husk at NORD er den beste julegaven til dine matinteresserte ansatte, venner og familie. Du kan kjøpe abonnementet her.

Smil fra Anya redaktør
:-)

PS. Det første jeg skal gjøre - som krever minst og gir mest; Jeg skal gjenoppta abonnementet på matvarer fra økologiske Kolonihagen som jeg satte på pause før sommerferien.
Da kommer det en koselig kar og leverer matvarer på døra vår en gang i uken. - Halleluja, så deilig å slippe å handle, maten er bærekraftig, og oppskriftene er gode og inspirerende.
 
 

Har du styr på utstykninger av storfe? Espen Nersveen fra Heia Mat har vært en tur på Maschmanns Matmarked i Oslo - og deler det han lærte med deg.