Ta en potet!

Sesongen varer bare i et par måneder, så nå er det bare å kaste seg rundt og nyte norsk!

Knut Salve Lunden høster noen av de første norske «Juno» potetene i Reddal i Grimstad.
Foto: Gurine Seland, Reddal Fellespakkeri. 

Herregud så godt det smaker med nypoteter! Til konfirmasjonsmiddagen for verdens beste Frida sist lørdag, hadde jeg kjøpt med meg fem kilo danske små nypoteter fra København. :-) Vi serverte dem i store skåler, med masse klippet ramsløk og en fantastisk olivenolje.  Smaken av Norden, med en touch av Spania. Jeg trenger ikke mye mer for å være sommerlykkelig. 

Slottspoteter
Hvert år er det et kappløp om å få sende det første kiloet med nypoteter til Slottet, så kongen og dronningen får smake. Det er vanligvis en bondemann ved navn Helge Todnem i Randaberg som vinner, i fjor kom de før 17. mai, men det har også vært Grimstadpoteter som første nye på Kongens bord. 

Sørlandsklimaet er like mildt som konsonantene på de kanter av landet, og potetproduksjonen kan starte tidlig på våren. De setter potetene fortløpende, slik at de kan høste gjennom hele sesongen. Men de blir ikke tatt opp før de har vokst seg helt ferdige og har fått skikkelig smak av sol og sommer. Potetene fra Reddal finner du nå, på Meny og Rema 1000 i Agder og Telemark. Du kjenner dem igjen på «Nyt Norge»-merket.