Spis blomstene!

Live Huse dyrker fioler, knollbegonia og nelliker for at du skal få enda vakrere mat. 

Live hadde fått med seg en god gjeng hjelpere til gards denne dagen. Fra venstre mixolog Jacob Spangenberg fra Fuglen bar og kokkene Even Rømo og Magnus Støre fra pop-up restauranten/cateringfirmaet Svinepels. 

Etter 7 år i New York hadde Live Huse bestemt seg; Hun skulle ikke flytte tilbake til Norge igjen, og endelig hadde hun fått sagt fra til familie og venner. Få dager etter, da koret hennes hadde Luciaopptreden, møtte Live en staut østerdøl som var på sitt første besøk i USA.  Det ble true love, og før hun visste ordet av det var hun husfrue på vakre Melgården i Østerdalen.

Melgården ligger i Åmot i Østerdalen, i de gamle skogsbaronenes rike. Den er bygget i 1875-1877. 

Melgården ligger i Åmot i Østerdalen, i de gamle skogsbaronenes rike. Den er bygget i 1875-1877. 

Lang historie kort; jeg har besøkt Live på gården og fått se og høre mer om prosjektet: Hvordan hun  dyrker spiselige blomster til delikatesse- og restaurantbransjen, noe hun så og spiste mye av i de sju årene hun bodde «over there», og hvordan hun kandiserer fioler, så du kan pynte desserter, drinker og kaker med det vakreste naturen kan by på.  

Jakttrofeer pryder mange av veggene i det gamle herskapshuset, og vasene er fylt av spiselige blomster fra den historiske hagen.  

Jakttrofeer pryder mange av veggene i det gamle herskapshuset, og vasene er fylt av spiselige blomster fra den historiske hagen.  

Vi fikk omvisning i det storslagne huset og den historiske hagen, kursing i spiselige blomster med forskjellige bruksområder i mat og drikke,  lynkurs i kandisering og vi fikk smake gårdens blomster i glass og på tallerken, kreert og servert av Jacob fra Fuglen bar i Oslo, og gutta bak pop-up-/cateringfirmaet Svinepels på Grünerløkka.

«Om forlatelse. Jeg lovet deg aldri en rosenhage», er navnet på denne alkoholfrie drinken. ( Den bak er en nydelig rosévin fra Masi. )

«Om forlatelse. Jeg lovet deg aldri en rosenhage», er navnet på denne alkoholfrie drinken. (Den bak er en nydelig rosévin fra Masi.)

Jacob Spangenberg fra Fuglen bar serverte den klassiske cocktailen Purple Haze/Aviation, opprinnelig kreert av Hugo Ainsley i New York i 1916. Først har han infusert syrinblomster i gin, hvor han har 70 g syrinblomster i 70 cl gin i 1 times tid. 

Purple Haze/Aviation

  • 4 deler gin
  • 1 del marachino
  • 1/2 del Fiollikør
  • 2 deler presset sitron
  • 1 del sukkerlake
  • Pynt med syriner.  

Jacob Spangenberg fra Fuglen bar har linet opp en rekke «Purple Haze» med syrininfusert gin. Akkurat her lager han en alkoholfri «Rosenhage»