«Salt og Pepper»? Pøh!

Kjenner at jeg er skikkelig lei dårlig skrevne anmeldelser.  - Kanskje særlig når de kommer fra anmeldere som ikke vil vise hvem de er, og hvor vi ikke aner hva slags kompetanse de eventuelt måtte ha: Her i form av DNs «Salt og Pepper» i gårsdagens Lørdagsmagasin fra DN.


Hvem tror de at de er? Deres surmagete oppstøt kan ta livet av en hardtarbeidende stakkar. - Og her gikk det ikke engang på maten, men alt mulig surr utenom, som vi som lesere virkelig burde slippe for. Totalen er at de over en hel side i en av landets mest leste lørdagsbilag SLAKTER en restaurant som virkelig befinner seg i toppsjiktet av norske og nordiske kjøkken. Jeg er hoppende gal og lynende illsint!

Jeg har spist på Fru K mange ganger, og er svært enig i de profesjonelle anmelderne i Michelinguiden: Kjøkkenet, med kjøkkensjef Johan Laursen i spissen for et topp team, fortjener opptil flere kniver og gafler. 

Det spiller i og for seg ingen rolle om vi er enige eller ikke. Det er hvordan de misbruker makten sin, jeg er opptatt av, noe jeg synes at flere andre restaurantanmeldere gjør til stadighet. Det dårligste med akkurat denne anmeldelsen er jo alt annet enn maten. De har skrevet anmeldelsen helt opp-ned jo! Og det faktum at Fru K bruker topp råvarer har nesten blitt omgjort til et onde! - Nå har jeg snakket med en god venn i bransjen, og vi er svært enige i følgende:  

Først bruker S&P masse spalteplass på å fortelle det svært uinteressante/irrelevante at restauranten var steng ved forrige besøk.
Ja! Restauranter har sjelden åpent 365 dager - og det minste man kan forvente av en anmelder er at de undersøker om restauranten har åpent den dagen de kommer for å teste. - Og hvorfor ikke bare booke bord på nett?
Hvor mange andre gjester som var der samme dag har vel også lite å gjøre med anmeldelsen. 

På nettsiden er allerede 17. mai-menyen klar.
Ja! Hva er galt med å legge ut denne menyen i god tid? Ikke uvanlig at folk booker bord til denne dagen mange måneder i forkan, (særlig med tanke på beliggenheten til gårsdagens omtalte er midt i smørøyet, i The THE THIEF på herlige Tjuvholmen, MED byens hotteste takterrasse).
Vi antar at den andre menyen også var tilgjengelig på nett - så hva er problemet?

«Lommetyven». 
795 for 5 retter. Ja! Det blir kr 159,- pr rett. Og med råvarer som fersk sjøkreps må vel det være et bra kjøp?
Biffsnadder på Egon koster til sammenligning kr 205,- DET er dyrt!

«Puffet svinesvor, steinsoppemulsjon, bakt minipotet med cheddar og estragon, brød i to varianter og smør med jordskokkpulver og svinefett med popcorn.»
INGEN av disse kommenteres på smak - kun at de var bestilt. Det er da høyst uprofesjonelt?

«
Er dette glassmaneter, eller? spurte Pepper og pekte på små, transparente og linseformede sfærer som toppet en grønn kladas skjøvet helt til venstre på en ellers naken tallerken.
– Nei, det er fluid-gel av champagneeddik. Hører du ikke etter? svarte Salt.»

JA - de synliggjør i alle fall sin egen inkompetanse og manglende tilstedeværelse i måltidet.

Skam dere, Salt og Pepper! Dette er lavmål!
Jeg anbefaler ALLE å booke bord på Fru K
Nå! 
http://thethief.com/spise-drikke_ny/restaurant-bar/

 

 


Anya Seeberg Liaaen
Sjefredaktør
NORD