Lakserogncaramba!

NORD-tenketanken har «fredagsseminar», og da kommer godsakene på bordet.

Jeg var hos Fiskeriet i Sandvika for å kjøpe torsk. De handler ikke med skrei lenger, vil ikke ha det. De sier at slik etterspørselen er blitt etterhvert, går det ut over kvaliteten på fisken. Båtene har alltid gått i skytteltrafikk for å «hente» fisken, men farten den blir renset med, antallet fisk som blir presset ned i lavkvalitets isoporkasser, så hardt at de nederste blir ødelagt i kjøttet i løpet av frakten sørover. 
- Nei, da vil vi heller holde oss til denne torsken fra Møre, hvor vi vet hva vi får, hvem vi handler med, og hvordan/når fisken er blitt behandlet. 
Fair enough. Jeg kjøpte et nydelig ryggstykke av en gigantisk torsk, og fikk øye på kaviarboksen på bildet under.  Eller, kaviar? Vi kan vel kalle rogn for rogn. Lakserogn. 
Vi kjenner den godt fra sushirestaurantene, salt smak, kul konsistens.

MEN, dette er noe helt annet! Dette var virkelig rogna si! Jeg skal finne ut mer om den, foreløpig vet jeg bare at det er oppdrett, økologisk, den lever av 70% marint fôr, og den smaker helt utrolig godt!

Her fra kjøkkenbenksnokeriet mens vi pannesteker torskerygg og Pinot Noir'en får lufte seg litt. Ha en fin lørdag, kjære venner. 🐟

#lakserogn #rørosrømme #mörsjö

 

Hvorfor i det hele tatt tenke Beluga, når denne norske marinfôrede lakserognen er i handelen?  

Hvorfor i det hele tatt tenke Beluga, når denne norske marinfôrede lakserognen er i handelen?  

Mmmmm! 

Mmmmm!