Nordens tøffeste!

God mandag! Håper helgen har vært fin? Her i redaksjonen på Gamle Fornebu er det full rulle. Vi trykker snart vinterens første NORD, og jeg er så stolt! :-)

Ølbrygging i Isojoki, lekre frokoster, lunsjer, forretter, middager og desserter av av både forventede og helt uventede råvarer. Vi drar til Malmö, København, Oslo og Stockholm. Det blir «Kick Ass Riesling» i glassene, spennende restauranter i hele Norden + et par i NY, dedikerte mennesker, humor, fantastiske bilder, gode oppskrifter og kanskje enda litt mere "edge" enn vi har hatt for vane.

NORD er ikke et pent og snilt matmagasin med koselige julekuler, julekaker og juleoppskrifter - dem får du lete etter et annet sted. Vi følger ikke høytidene, bare sesongene, og nå er det herlig VINTER som gjelder! 
- NORD er Nordens tøffeste livsstilsmagasin om mat og drikke. Mye å lese, mye å lære. - GLED DEG!

Her er en liten porsjon morgenstemning fra en dag jeg var på kaffe hos Esben Holmboe Bang. Han var den ukjente danske kjøkkensjefen og gründeren som fikk seg en smell etter at restauranten hans, MAAEMO i Oslo, fikk 2 Michelin-stjerner etter bare 14 måneders drift. 

Mange lurte nok på hva gründerne Esben Holmboe Bang, Pontus Dahlström og Jon-Frede Engdahl drev med, da de satset alt på sin økologiske gourmetrestaurant ved Sentralstasjonen, i et av Oslos mest belastede strøk. Nå er det ingen som lurer lenger... Foto: Anya Seeberg Liaaen 

Per Asbjørn Risnes jr har skrevet et nært portrett, hvor vi har fått følge Esben fra grytidlig morgen hjemme hos familien, til sen natt etter service i en av verdens beste restauranter. Jeg har kjent Esben i 2-3 år, og det er helt tydelig at Michelinstjernene har utfordret ham. Det har vært lange, tøffe år for en beinhardt arbeidende småbarnsfar. Men det er ingen tvil om at prosessen har modnet ham, og gjort ham til en sterkere, tryggere og gladere mann. 

Esben Holmboe Bang - Chef Bang, er mannen som gikk fra å være en relativt ukjent danske i Norge, til å bli fenomenet hele verden snakket om, da restauranten hans - MAAEMO - fikk 2 Michelinstjerner etter bare 14 mndrs drift. - Presset han ble utsatt for i etterkant kan øke pulsen hos enhver. Esben var på god vei inn i veggen, men lærte seg å sortere viktig fra uviktig, og bli en bedre sjef, mann, far, og et mye gladere menneske. Foto: Tommy Andresen for NORD

BLI ABONNENT og få NORD portofritt rett hjem i kassa! Hvis du bestiller abonnement nå, rekker du å få med denne utgaven som kommer om et par ukers tid. Spørsmål? nord@aboservice.no eller tlf: +47 67 21 12 34