3 slags sild

Basen i alle tre er en nøytral, marinert sild, evt kryddersild-fileter som du skyller godt.

Karrisild

  • 8 sildefileter, skåret i biter
  • 3 ss majones
  • 3 ss crème fraîche
  • 1 ss karri, ristet i tørr stekepanne
  • 1 eple, skåret i små terninger

Bland alt godt sammen og server på ristet rugbrød. Holder i noen dager på (nykokt) glass i kjøleskapet. 

Kantarell- og sennepssild

  • 8 sildefileter, skåret i biter
  • 200 g stekte kantareller
  • 1 ss sennepsfrø, knust og tørrstekt i pannen
  • ½ dl eddik

Kok opp eddik, kantareller og sennepsfrø. La blandingen bli avkjølt og bland inn sildebitene. Ha i nykokt glass med lokk, og la trekke i kjøleskapet
i minst et døgn før du spiser dem
på en god skive rugbrød. 

Sild i flesk

  • 8 sildefileter, skåret i biter
  • 8 tykke skiver saltet flesk/bacon
  • 2 løk, skåret i tynne skiver
  • krondill
  • 2 ss sukker
  • 2 dl eddik

Sprøstek flesket og stek løkene til de er gylne. Kok opp sukker, eddik og krondill med stekt løk og flesk. La blandingen bli avkjølt og bland inn sildebitene. La silden trekke i minst ett døgn i kjøleskapet.

Oppskrift: Martin Becker Rasmussen   Foto: skovdal.dk/Stine Christiansen