Espressokake med saltet espresso-karamellkrem

Deig

  • 1⁄2 kopp kokosmel
  • 1⁄4 ts havsalt
  • 1 ts bakepulver
  • 1⁄2 kopp lønnesirup
  • 1⁄2 kopp kakao
  • 4 shots espresso
  • 4 egg
  • 1⁄2 kopp kokosolje
  • 1⁄2 kopp kokosmelk

Karamellkrem

  • 1 kopp medjool-dadler (vannet ut over natten)
  • 3 ss lønnesirup
  • 2 ss mandelsmør
  • 1⁄2 ts havsalt
  • 2 ss kokosolje
  • 1 ts vaniljepulver
  • 2 shots espresso

Bland det tørre og ha i de våte ingrediensene, og rør godt. Fordel deigen i to små runde former, 11,5 cm i diameter. Stek dem i 25-30 minutter på 200°C.
Kjør ingrediensene til karamellkremen i en blender eller kjøkkenmaskin. Del hver av kakene i tre lag og ha karamellkrem mellom alle 6 lagene og på toppen. Pynt med tørkete (spiselige) blomster.
Prøv å ikke spise alt på en gang.

Foto: Tommy Andresen
Oppskrift: Megan Guertner/Pur Oslo