Høybakt oksehjerte med alt det gode til

Til 4 personer

  • 1 oksehjerte
  • 1 kg høy
  • 1 dl salt
  • 1 dl brunt sukker
  • 3 liter vann
  • litt rosmarin
  • 6 fedd vill hvitløk med bunn og topp brønnkarse til servering, renset

Bland vann, salt og brunt sukker. Rens hjertet for store sener, og la det ligge i laken i 12 timer. Fukt høyet lett, og pakk det rundt hjertet. Stekes i ovnen under lokk i 12 timer ved 75°C. Ved servering skjæres kjøttet i skiver og stekes på en varm panne med vill hvitløk, litt rosmarin og smør.

Brent løk

  • 4 salatløk, delt i to
  • 2 ss olje
  • 1⁄2 dl vann, kokt
  • 50 g smør
  • 1 ss Herslev malteddik

Ha olje og halve løk i en panne, skru varmen helt opp og stek dem sorte. Legg dem deretter i en skål, dekk med husholdningsfilm og la dem stå i 20 minutter. Deretter er de klare for å deles i båter. Ved servering varmes de opp i kokt vann pisket sammen med smør og malteddik.

Foto: Stine Christiansen
Oppskrift: Martin «Guf» Becker Rasmussen, Lokal Kærlighed - Rødvig, Danmark