Grillet svineknoke med ramsløkblomster

Til 8 personer

  • 4 lettsaltede svineknoker
  • 1 løk, skrelt og delt i båter
  • 1 gulrot, skrelt og delt i store biter
  • 1 dl hvit eddik
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • ramsløkblomster

Ha knokene, løk og gulrot i en gryte med vann så det dekker, og la det koke i cirka 3 timer. Du skal kunne stikke en stekegaffel gjennom kjøttet uten motstand. Ta kjøttet ut av laken og la det bli avkjølt.
Kok eddik, sukker og vann til en tykk saus. Grill knokene på kullgrill på medium varme. Pensle eddiklaken på knokene helt mot slutten, så den ikke blir brent, og server med ramsløkblomstene.

Foto: Veslemøy Vråskar
Oppskrift: Kjøkkensjef Johan Laursen og Souschef Kristian Berggren Tønnestad,
begge fra Fru K/The Thief Foodbar, The Thief, Oslo