Resteluksusmiddag

Jeg er i overkant glad i å lage mat av rester. - Det er gøy å stikke hodet inn i kjøleskapet og prøve å lage noe skikkelig delikat og deilig av det som er der. Sånn har mange av vår families "klassikere" sitt opphav. Mange supper, salater, smørbrød og gryter har blitt til ved ren slump. "Namchilibaba", for eksempel, også kalt "Resteskuffsuppe". 

På årets nest siste dag er det bare Frida (16) og jeg som er hjemme. Vi var sultne, hadde lyst på noe skikkelig godt, men lite lystne på butikktur. Vi tok en titt gjennom restene fra julens utskeielser, og her er resultatet; 

Ristet landbrød overlesset med avokado og varmrøkt pepperlaks. Brokkolisalat, potetsalat, rødløk, pære og Rørosrømme.  😊

Vel bekomme. 

Varmrøkt pepperlaks i trengsel med avokado på landbrød fra Åpent Bakeri. Rester av kokte Ringerikspoteter fra første juledag ble deilig potetsalat sammen med agurk, vårløk og Rørosrømme (pisket med eggeplomme og litt eddik/olje, salt, sukker og pepper). Pyntet med pære, rødløk og litt ekstra Rørosrømme. Mmmm.  

Varmrøkt pepperlaks i trengsel med avokado på landbrød fra Åpent Bakeri. Rester av kokte Ringerikspoteter fra første juledag ble deilig potetsalat sammen med agurk, vårløk og Rørosrømme (pisket med eggeplomme og litt eddik/olje, salt, sukker og pepper). Pyntet med pære, rødløk og litt ekstra Rørosrømme. Mmmm.