Påskematen "lager seg selv".

Alt blir godt med litt ekstra tid og pleie. 😉 Langtidsstekt kylling er super påskemat, og den lager praktisk talt seg selv, bare råvarene er gode og du gjør noen forberedelser. 

1) Sett ovnen på lav temperatur (80C).

2) Fyll kyllingen med løk og andre godsaker som gir smak og saft, og 3) Sett den i ovnen mens du går på tur. Etter tre timers tid er kyllingen klar, og du 4) gir den ekstra farge og krønsj ved å pensle med litt olje eller kryddersmør, ev stekesaften, og 5) skru opp tempen til 220C de siste ti minuttene.

Denne, fra lørdag, serverte vi med risotto, lett stekte grønnsaker og en stor salat. 🐥🐣😊☀️

Tenk lang tilberedningstid når du handler inn til påske; Svineknoke, lammelår, høne, kylling, oksehøyrygg og andre gode grytesaker. Spør etter andre utstykninger. De er billiger, og ofte mye bedre, bare de får riktig stell. -Som de fleste av oss, egentlig...

Med gode grønnsaker, litt tid og kjærlighet, blir det aldri feil! 

#påskemat #turmedfammen #itsorganic

 

Feit og fin økokylling fylt til randen med snadder, godgjør seg i ovnen mens du går på tur.  

Feit og fin økokylling fylt til randen med snadder, godgjør seg i ovnen mens du går på tur.  

Elsker skogen på paradisøya vår. Vi oppdager alt "på nytt" hvert år. Igjen og igjen.  

Elsker skogen på paradisøya vår. Vi oppdager alt "på nytt" hvert år. Igjen og igjen.  

image.jpg
image.jpg
De sier det opprinnelig er en grav fra bronsealderen, midt oppe på den lille øya. Ellinor (11) og jeg tror det er borgen til Ronja røverdatter. 

De sier det opprinnelig er en grav fra bronsealderen, midt oppe på den lille øya. Ellinor (11) og jeg tror det er borgen til Ronja røverdatter. 

Danmark neste! 

Danmark neste! 

Tre av fire på tur. Middagen lager seg selv mens vi er ute. 😊 

Tre av fire på tur. Middagen lager seg selv mens vi er ute. 😊