Namchilibaba

Hva skal vi ha til middag?

Restesuppe, eller «Namchilibaba», som det heter i familien vår, kan du servere til hvem som helst, når som helst, - med eller uten et kokt egg eller middagsrester fra i går.

Det meste funker, du får tømt kjøleskapet og bidrar ikke til matsvinn-galskapen. 

 

Gulrøtter, løk, hvitløk, chili, litt sitron, lime, vårløk og noen sjampinjonger. Dette blir deilig "kjøleskap-reste-suppe"!  

Gulrøtter, løk, hvitløk, chili, litt sitron, lime, vårløk og noen sjampinjonger. Dette blir deilig "kjøleskap-reste-suppe"!  

Det spiller egentlig liten rolle om du har poteter, løk, paprika eller gulrøtter. Suppa blir god uansett. De forskjellige typene grønnsaker kan varieres fra nordisk- til orientalsk- eller spansk smak, alt avhengig av ev tilbehør og hva du vil krydre med.  

Det er greit å begynne med å surre løk over lav varme i gryta tiI den er blank og myk. Da har du en start, og kan bygge videre herfra. 

Det er greit å begynne med å surre løk over lav varme i gryta tiI den er blank og myk. Da har du en start, og kan bygge videre herfra. 

FullSizeRender.jpg

Jeg hadde i gulrøtter, chili, revet hvitløk, revet ingefær, koriander og vårløk, og lot det surre i 5-6 minutter, med litt malt spisskummen og -koriander, som ga en deilig myk smak. 

Hell i kraft eller buljong. Ca 3 dl per person omtrent. La småkoke til grønnsakene er møre, og kjør suppen glatt og fin med Stavmixer eller i blender. Har du en skvett fløte, er det ingen dårlig idé å ha den i suppa. Smak til med urter, krydder, salt pepper. Jeg hadde i litt appelsinjuice og en skvis lime og sitron. 

FullSizeRender.jpg

Ellinor (12) er en kløpper til å plukke kjøttet av de siste beinpinnene fra søndagsmiddagen.  

IMG_5772.JPG

Fjern synlig fett, finhakk kjøttet og gi det en tur i varm stekepanne.   

FullSizeRender.jpg

Mmm! Når utgangspunktet er noen beinpinner og et ganske skrapa kjøleskap, synes jeg ikke dette er så verst!

Namchilibaba. 😊👍🏻