Hjemme alene?

Gamle bananer? Hurra! 🍌

Det er siste uke av den lange deilige sommerferien. Frida (14) og Ellinor (10) vil være hjemme, henge med venner, og nyte de siste langsomme dagene.  - Gamle bananer er magiske, og blir kjapt til en haug nystekte «amerikanske» pannekaker. 

Ellinor (10) fikser lett å lage hjemme-alene-lunsj.  

Ellinor (10) fikser lett å lage hjemme-alene-lunsj.  

John Rørdam jobber i Dinamo og har skrevet kokebøkene til Morten Schakenda. (Superbakeren i Lom). Vi snakker alltid mat de gangene vi møter hverandre, og han lærte meg denne oppskriften som jentene mine bruker ofte. -Nå har de begynt å håpe at bananene i fruktskålen skal bli skikkelig slitne, veldig fort. 😆

Johns amerikanske pannekaker  

Ca 8-10 små pannekaker

  • 1 overmoden banan
  • 2 egg
  • 1/2 ts bakepulver

Mos bananen med gaffel i en røreskål. Pisk inn egg og bakepulver. Stek tre og tre små pannekaker som serveres med én gang. Syltetøyet henger på buskene. ;-)

TIPS; Hvis du har i et par strøkne spiseskjeer mel, gjerne fint sammalt, er pannekakene enda litt lettere å snu. Vi har gjerne i et ekstra egg også. 

Gamle bananer kan også fryses i skiver og bli til deilig smoothie.  

 

Vips!  Litt smågris, men mest kos. Smaker godt med syltetøy, med stekt bacon, eller bare med litt sukker og presset sitron. Mmm!

Vips!  Litt smågris, men mest kos. Smaker godt med syltetøy, med stekt bacon, eller bare med litt sukker og presset sitron. Mmm!

video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more.