22. desember = Lag sjokoladeknekk

Lag godsaker til jul sammen med gjengen eller familien. 
Denne oppskriften er relativt enkel å lage, tar ikke lang tid, og resultatet er så godt at du kommer til å le deg ihjel! 

Jeg har ikke termometer som tåler mer enn 100 grader, så jeg må lage denne på gefühlen.
Husk at knekken blir ikke bedre enn ingrediensene du kjøper: Ekte smør, knallgod sjokolade, skikkelig sukker, gode nøtter (peanøtter, ristete hasselnøtter eller cashewnøtter etter smak - vi blandet litt). Først smelter du smør og sukker godt på medium varme, mens du rører jevnlig. Så drar du til og lar massen koke på høyere varme i cirka ti minutter. Det skal boble skikkelig. Ta litt knekk på en skje og trekk den over en kald tallerken for å se om massen er ferdig og karamellaktig. Du skjønner kjapt om det er riktig. (Et år tok jeg knekken av varmen for tidlig, sukkeret var fremdeles krystallistert, og det ble helt mislykket).
Ha alle ingrediensene klare før du begynner å koke, og strø bittelitt nydelig Havsnø på toppen når du har hatt på sjokolade og nøtter, så blir knekken enda bedre, synes jeg!

Lykke til og GOD JUL!